אבות המזון
חלבונים, פחמימות, שומנים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, מים. בקבוצות המזון השונות, כמו ירקות, פירות, דגנים, קטניות, זרעים, אגוזים, חי מצויים אבות המזון השונים.
חשוב להבדיל בין אבות המזון לקבוצות המזון.
חלבונים
בניית רקמות ותפקודן
22 חומצת אמינו (8 לא מיוצרות בגוף).
מסת שריר, מערכת חיסון, נוגדנים, רצפטורים, אנזימים, המוגלובין, הורמונים.
חלבון מהחי דגים מהים הצפוני, (פורל, סלמון) חשובים מאוד כמקור חלבון מהחי וחומצות שומן אומגה 3.
(דגי ים כנרת אין ערך תזונתי רב).
בשר, ביצים, חלב.
חלבון מהצומח
חלבון מלא בצומח מצוי רק בקינואה, אמרנט, כוסמת, טופו (סויה).
שילובים של דגנים וקטניות מעניקים חלבון מלא בארוחה. עודף חלבון מהחי עלול לגרום למחלות לב, סרטן קיבה ומעי גס. אוסטיאופורוזיס, אבנים בכליות, פגיעה בתפקוד כבד וכליות.
האדם זקוק ל- 0.8 גר' לכל 1 ק"ג גוף (כ- 50 גר' ל 70 ק"ג) חוסר חלבון מחליש את מערכת החיסון (תאי דם לבנים, אנזימים, רצפטורים). ספורטאים לאחר אימון זקוקים לרמה גבוהה יותר של תזונה מאוזנת להשלמת האנרגיה והרקמות וזה כולל חלבון ופחמימות בצורה מאוזנת, מים ואנטיאוקסידנטים ברמה גבוהה (פירות, מיץ גזר).
פחמימות
מקור האנרגיה נפוץ וזמין
פחמימות פשוטות (חד סוכרים ודו סוכרים)
פחמימות מורכבות (עמילן, תאית, גליקוגן)
אינדקס גליקמי - מבטא את רמת הסוכר בדם לאחר אכילת מאכלים המכילים פחמימות. ככל שרמת הסוכר עולה מהר יותר, האינדקס הגליקמי של המאכל גבוה יותר. ככל שהמאכלים בעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר, תחושת השובע ארוכה יותר. (העמקה על האינדקס הגליקמי במפגשים הבאים). סיבים תזונתיים: שרשראות ארוכות של סוכרים לא מסיסים (דגנים) - לשיפור פעולות מעיים, מניעת עצירות. סוכרים מסיסים (פירות, ירקות, קטניות) - למניעת התקף לב, איזון סוכר בדם, מניעת סרטן והארכת תוחלת חיים.
חופש: "להיות בשלווה ורגיעה דינמית במצבים משתנים של המציאות"
השגת החופש: "לעשות כל מה שאני בוחר במסגרת גבולות חוקי הטבע והרוח, חוקי הקהילה וערכים אישיים"
טיפ ראשון לאימון בתזונה: "הצלחת היא הגבול בכל ארוחה"
אימון לזיהוי ערכים ו"חבר טלפוני לעתיד": "איזו אישיות מזמינים לארוחה?" מה הוא/היא בשבילכם? איפה אוכלים? איזה ארוחה? מה לובשים? מה מזמינים? 3 שאלות מסקרנות לאישיות? 3 תשובות של האישיות. איזה טיפ נותנת לך האישיות?